Do góry

Dania główne Przepis na:

Fileciki z indyka z brokułami

Fileciki z indyka z brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 457 Ocena: 3771

Dodano:

Odsłon: 2702

Indyk słynie ze swoich walorów zdrowotnych, dietetycznych. Brokuł niedoceniany skarb.

Składniki

  • ½ kg fileta indyka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Brokuł
  • 10 dag sera żółtego
  • 20 dag pieczarek
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • ½ szk. śmietany 36 %
  • Kostka rosołowa
  • ½ pęczka szczypiorku
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na małe kawałki.

  2. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 4. Brokuły dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.

  5. 5. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju.

  6. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  7. 7. Podlewamy 1 szk. wody i dodajemy kostkę rosołową.

  8. 8. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i hartując wlewamy do grzybów.

  9. 9. Brokuły układamy na dnie naczynia żaroodpornego.

  10. 10. Na Brokuł wykładamy mięso.

  11. 11. Polewamy sosem z grzybami.

  12. 12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy zapiekankę.

  13. 13. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C.
    14. Przed podanie posypujemy posiekanym szczypiorkiem
    15. Danie gotowe.
    16. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 kwietnia Super :) Coś podobnego będzie i u nas, bo dziś kupiłem całe stado indyków, górę brokułów i takich tam jeszcze innych pyszności ;)
Oby tylko boczków się nie dorobić po tych paru dniach :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń