Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fileciki z kurczaka w cieście francuskim"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 558
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 90
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 558
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 90
Składniki
50 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji 2,60 zł • Przepis na 4 porcje
Teresa Męcnarowska z Iłownicy
Filet kroję w plastry, posypuję solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem (albo granulowanym). Pozostawiam na chwilę. Pieczarki oczyszczam, kroję w plastry i podsmażam na oleju.
Ciasto francuskie dzielę na 4 równe części. Na każdej układam plaster mięsa oraz odrobinę pieczarek i zawijam (tak jak gołąbki). Po zwinięciu nacinam ciasto i smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę ok. 30 min w temp. 160oC.Źródło: Kobieta i życie