Do góry

Przekąski Przepis na:

Filecikowe frytki

Filecikowe frytki

Autor:

Przepisów i artykułów: 305 Ocena: 2097

Dodano:

Odsłon: 326

Bardzo dobre i szybkie danie jako przekąska.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • ½ opakowania migdałów
  • Bułka tarta
  • 2 jajka
  • Przyprawa gyros
  • Olej do smażenia
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w długie paski

  2. Przekładamy do miski i mieszamy z przyprawami: solą oraz przyprawą do grosa.

  3. Jajka roztrzepujemy na talerzu widelcem.
    Na drugim talerzu kruszmy migdały.

  4. Migdały mieszamy z bułką tartą.

  5. Mięso moczymy najpierw w jajku a później obtaczamy w bułce,
    Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

  6. Frytki gotowe.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń