Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet faszerowany czosnkiem z pure ziemniaczanym z pasternakiem

Filet faszerowany czosnkiem z pure ziemniaczanym z pasternakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 404

Dodano:

Odsłon: 200

Pierwszy raz użyłam pasternak w połączeniu z pure ziemniaczanym i wyszło wyśmienicie.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 3 - 4 ząbki czosnku na jeden filet
  • Ziemniaki
  • Pasternak
  • Sól
  • Przyprawy
  • Suszona papryka
  • Pieprz ziołowy
  • Oregano
  • Łyżka jogurtu naturalnego
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ząbki czosnku obrać i przekroić wzdłuż na pół. Filet nakłuwać i w powstałe otworki powciskać ząbki czosnku.

  2. Ziemniaki i pasternak pokroić w kostkę i gotować do miękkości w osolonej wodzie.

  3. Nafaszerowane filety posypać papryką, pieprzem ziołowym, solą i oregano. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 30-45 minut.

  4. Ziemniaki i pasternak ubić (przecisnąć przez praskę) dodać jogurt i doprawić do smaku solą.

    Wszystko podawać.

  5. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń