Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filet na ryżu"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Strąki czerwonej papryki umyj, ułóż na blasze i opiekaj 15 minut w 180 st. Wyjmij, włóż do woreczka foliowego. Pozostaw do ostudzenia. Następnie usuń skórkę oraz nasiona. Miąższ paprykowy zmiksuj razem z obranymi ząbkami czosnku oraz 1-2 łyżkami oleju. Pastę dopraw solą, pieprzem i chili.
Ryż przepłucz na sicie, zalej osoloną wodą i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Oczyść i przekrój na połówki żółtą oraz zieloną paprykę. Usuń gniazda nasienne. Paprykowy miąższ pokrój w kostkę.
Filet z kurczaka (lub kilka mniejszych kawałków) opłucz, osusz. Oprósz solą i pieprzem. Obsmaż na rumiano na 2 łyżkach oleju. Przełóż na pokrytą pergaminem blachę. Posmaruj pastą paprykową. Piecz 20-30 minut w temp. 180 st.
Posiekaną paprykę przesmaż na 2 łyżkach oleju, dodaj ryż. Przesmaż razem. Dopraw solą, pieprzem, kurkumą i posiekaną kolendrą. Podawaj z mięsem.
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 490 kcal, cena 4,70 zł.Źródło: Świat kobiety