Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet panierowany w płatkach kukurydzianych

Filet panierowany w płatkach kukurydzianych

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 2374

Dodano:

Odsłon: 1267

Chrupiące kotlety.

Składniki

  • -Filet z kurczaka - 1 szt
  • -Przyprawa do kurczaka złocista
  • -Bułka tarta
  • -Płatki kukurydziane
  • -Jajo - 1 szt
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fileta umyć i pokroić wzdłuż włókien. Przyprawić przyprawą do kurczaka.

  2. Jajo wbić do głębokiego talerza i roztrzepać.

  3. Do drugiego talerza pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać z bułką tartą w proporcji 1:1.

  4. Obtaczać mięso najpierw w jajku, potem w bułce z płatkami i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń