Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet pod serową musztardową kołderką

Filet pod serową musztardową kołderką

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 181 Ocena: 1086

Dodano: 08.05.2018

Odsłon: 541

Aromatyczna, chrupiąca panierka majonezowa -musztardowa. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki musztardy
  • 20 dag sera żółtego
  • Bułka tarta do posypania
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Filety kroimy na cieńsze plastry.
    2. Obsmażamy na oleju z dodatkiem pieprzu oraz soli.

  2. 3. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem.

  3. 4. Musztardę mieszamy z majonezem.

  4. 5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    6. Ser mieszamy z musztardą.

  5. 7. Sosem przykrywamy każdy kawałek mięsa.

  6. 8. Wierzch posypujemy bułką tartą.

  7. 9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
    10. Fileciki gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń