Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z dorsza i ziemniaki pieczone w folii

Filet z dorsza i ziemniaki pieczone w folii

Autor:

Przepisów i artykułów: 407 Ocena: 6315

Dodano:

Odsłon: 2075

Danie, które robi się samo:). By przyspieszyć sprawę, przed pieczeniem ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Do tego zestawu pasuje surówka z kiszonej kapusty. Możemy użyć każdego rodzaju ryby, u mnie był to dorsz czarny.

Składniki

  • 400g fileta z dowolnej ryby, u mnie dorsz czarny
  • 600g ziemniaków
  • 1 cytryna
  • 6 łyżek posiekanego koperku
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w mundurkach. Kroimy na cząstki. Porcje układamy w folii aluminiowej, na wierzch każdej układamy masło, koperek i sól. Folię szczelnie zwijamy.

  2. Rybę kroimy na porcje, każdą posypujemy solą i pieprzem. Układamy na folii, skrapiamy obficie sokiem z cytryny, na wierzch układamy plastry cytryny. Folię szczelnie zwijamy.

  3. Rybę i ziemniaki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń