Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z indyka z miętą oraz brzoskwiniami

Filet z indyka z miętą oraz brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 527 Ocena: 4521

Dodano:

Odsłon: 892

Proponuję z dodatkiem mięty bo wtedy danie nabiera aromatu i jest bardzo smaczne.

Składniki

  • • ½ kg fileta z indyka
  • • 1 puszka brzoskwiń
  • • 1 puszka kukurydzy
  • • Kilka listków mięty
  • • 15 dag pieczarek
  • • Cebula
  • • Olej do smażenia
  • • Przyprawa do indyka
  • • Sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na oleju.
    2. Indyka kroimy w kostkę dodajemy do cebuli.

  2. 3. Posypujemy przyprawą do indyka oraz solą.

  3. 4. Gdy mięso jest już prawie dobre dodajemy pieczarki oraz kukurydzę razem z zalewą.

  4. 5. Sok z brzoskwiń wlewamy do mięsa a brzoskwinie kroimy w kostkę.
    6. Na koniec dodajemy brzoskwinie oraz drobno pokrojoną mięte, chwilę prużymy

  5. 7. Danie gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń