Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z indyka z owocami"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7334
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7334
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na duże kawałki, natrzyj solą, pieprzem, skrop olejem. Włóż do natłuszczonej brytfanny i zacznij piec w temp. 180oC.
W tym czasie przygotuj owoce: wszystkie umyj, gruszki obierz, przekrój wzdłuż na pół i usuń gniazda nasienne; jabłka pokrój na kawałki, usuń gniazda nasienne; winogrona oderwij z gałązki. Mandarynki obierz, podziel na ćwiarteczki.
Po 30-35 min pieczenia wysuń mięso z piekarnika, do brytfanny włóż ostrożnie owoce. Piecz, aż owoce zmiękną, a mięso stanie się kruche. Następnie wyjmij wszystko z brytfanny i trzymaj w cieple.
Zlej powstały podczas pieczenia sos do rondelka. Dodaj do niego połowę sera, rozpuść na małym ogniu. Rozrób z małą ilością śmietany.
Nałóż mięso z owocami na talerze, polej sosem. Jako dekorację podaj połówki upieczonych gruszek z resztą pokruszonego sera. Dodatkowo możesz dodać po łyżeczce żurawiny.Źródło: Świat kobiety