Do góry

Dania główne Przepis na:

filet z indyka z piekarnika

filet z indyka z piekarnika

Autor: hania07

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 133

Dodano: 25.10.2011

Odsłon: 52357

szybkie bez stania przy kuchni ;)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet w całości nacieramy solą i pieprzem. Magę, oliwę, ketchup i przetarty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Nacieramy mięso i pozostawiamy na 1h w lodówce

  2. Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy 1,5 szklanki wody i pieczemy w piekarniku ok. 60 min - 170C, uważając żeby woda (powstały sos) nie wyparowała całkowicie, przewracając od czasu do czasu mięso.

  3. W wersji "bogatszej" zamiast wody można dodać pomidory krojone z puszki z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 03 listopada 2011 nieczęsto w domu jadamy indyka , trzeba to zmienić . bo Twój zapowiada się kozacko :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hania07 25 października 2011 racja ;) w sumie nie jestem zwolenniczką rękawów ale może warto spróbować ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biesy 25 października 2011 fajne , ale może w rękaw i będzie zupełny git bez wody :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń