Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filet z indyka z ziołami"
Polecam.
Odsłon: 509
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 431
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 286
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 756
Polecam.
Odsłon: 509
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 431
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 286
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 756
Składniki
6 porcji • : 15 min • pieczenie: 75 min • 287 kcal/porcja • 7 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Połóż mięso na desce skórą do dołu i natnij wzdłuż najgrubszej części. Następnie rozłóż płasko i przypraw do smaku.
W misce wymieszaj zioła, czosnek, połowę skórki i połowę oliwy, przypraw do smaku. Wyłóż farsz na mięso, następnie zwiń je w długi rulon, pospinaj wykałaczkami lub zwiąż sznurkiem.
Ułóż mięso na blasze, skrop resztą oliwy, przypraw do smaku i wstaw do piekarnika. Piecz 75 minut, od czasu do czasu polewając sosem, który się z niego wytopi. Gdy mięso będzie miękkie i złociste, wyjmij z piekarnika, przykryj luźno folią aluminiową i odstaw na 15 minut, aby doszło.
Do majonezu dodaj sok z cytryny i resztę skórki, wymieszaj. Podawaj mięso w plastrach, z majonezem cytrynowym w sosjerce obok.Źródło: Olivia