Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z indyka z żurawiną

Filet z indyka z żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 25

Sprawdzony przepis na "Filet z indyka z żurawiną"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W filecie natnij nożem otwór i delikatnie rozbij. Obsyp solą, pieprzem i wstaw do lodówki. Po tym czasie nafaszeruj kieszonkę mięsną żurawiną, ilość zależy od upodobań.

  2. Otwór zszyj przy pomocy igły i nitki, którą usuń zaraz po usmażeniu. Na patelni rozgrzej olej i filet z indyka obsmaż z dwóch stron, po czym przełóż go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

  3. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180° C na 40 minut, 10 minut przed końcem zdejmij pokrywkę, aby mięso się zarumieniło.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń