Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak, mozzarella i suszone pomidory to uniwersalne połączenie, które może być dodatkiem do makaronu czy jak w tym przypadku - mięsa. Nafaszerowany nimi filet zadowoli najbardziej wymagające podniebienia:).
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1300
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Przygotowujemy farsz. Cebulę drobno siekamy, pomidory kroimy w kostkę. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę, szpinak i pomidory do odparowania wody. Studzimy, mieszamy z mozzarellą startą na tarce.
Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Do kieszonki obficie nakładamy farsz. Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.