Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą

Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8578

Dodano:

Odsłon: 6729

Szpinak, mozzarella i suszone pomidory to uniwersalne połączenie, które może być dodatkiem do makaronu czy jak w tym przypadku - mięsa. Nafaszerowany nimi filet zadowoli najbardziej wymagające podniebienia:).

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 200g świeżego szpinaku
  • 5-6 suszonych pomidorów
  • 100g sera mozzarella
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • oliwa
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy farsz. Cebulę drobno siekamy, pomidory kroimy w kostkę. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę, szpinak i pomidory do odparowania wody. Studzimy, mieszamy z mozzarellą startą na tarce.

  2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Do kieszonki obficie nakładamy farsz. Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń