Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka nadziewany

Filet z kurczaka nadziewany

Autor:

Przepisów i artykułów: 303 Ocena: 4108

Dodano:

Odsłon: 6478

ciekawa odmiana dla typowego, panierowanego kotleta z piersi

Składniki

  • filet z kurczaka 2 kotlety
  • kapusta młoda lub pekińska kawałek
  • szynka 10-15 dag
  • cebula 1/2 szt
  • musztarda
  • sól, pieprz
  • olej
  • bułka tarta
  • mąka
  • jajko
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. kapustę drobno poszatkować, obgotować w osolonej wodzie,
    2. cebulę pokroić w kostkę, poddusić na oleju, dodać pokrojona w kostkę wędlinę, podsmażyć,
    3. kapustę połączyć z podsmażoną wędliną, dodać musztardę, doprawić solą i pieprzem,
    4. kotlety rozbić, posypać solą i pieprzem, nałożyć farsz, złożyć, panierować w mące, jaku i bułce, smażyć na rumiano na oleju, ja podałam z pieczonymi ziemniakami i sałatą,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń