Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w cieście

Filet z kurczaka w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Filet z kurczaka w cieście"

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszenne
  • j 2 łyżki majonezu
  • 10 dag sera żółtego
  • 1/2 płaskiej łyżeczki przyprawy do kurczaka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety myję. Każdą pierś kroję  na 3 części. Rozbijam tłuczkiem, posypuję solą i pieprzem. Do miseczki wbijam jajka, dodaję obie mąki, majonez i przyprawę do kurczaka. Ser ścieram  na tarce o dużych oczkach i dodaję do masy.

  2. Filety panieruję w masie serowej i smażę na rozgrzanym oleju, często je obracając.

  3. 25 min

  4. Porcja 298 kcal

  5. Przepis na 6 porcji

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń