Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w cieście

Filet z kurczaka w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 2075

Szybkie i łatwe danie.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety i cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić i podsmażyć.

  2. Kurczaka, cebule , pieczarki wymieszać wraz z 3 żółtkami , startym serem żółtym. Posolić i popieprzyc lub dodać przyprawę do kurczaka.

  3. Białko ubić na sztywno i dodać do filetów

  4. Dodać mąkę ziemniaczaną i zwykłą (pszenna, poznańska lub wrocławska) i wymieszać.

  5. Na koniec dodać koperek (jeżeli świeży, to drobno posiekać).

  6. Nakładać na patelnię łyżką i smażyć na małym ogniu w dużej ilości oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń