Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w folii

Filet z kurczaka w folii

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6579

Dodano:

Odsłon: 36

Smaczny pomysł na "Filet z kurczaka w folii"

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka. Marynata: 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy (ew. oleju)
  • po małej łyżeczce bazylii
  • słodkiej mielonej papryki
  • rozmarynu
  • oregano
  • tymianku
  • granulowanego czosnku
  • degusty
  • po szczypcie soli morskiej oraz pieprzu ziołowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oliwę oraz sok z cytryny wlej do twista. Nakryj słoik i kilka razy nim potrząsaj, aż powstanie gęsty biały sos. Wsyp do słoika szczyptę soli, pieprzu ziołowego oraz pozostałe marynaty.

  2. Mięso oczyść z kostek, przekrój na pół. Polej przygotowaną marynatą. Nakryj i wstaw do lodówki na pół godziny.

  3. Każdą porcję mięsa szczelnie owiń folią aluminiową. Wstaw pakieciki do piekarnika. Piecz około 20 minut w temp. 180°C.

  4. Porcje 2, 30 min, cena 3,80 zł, 200 kcal.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń