Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w majonezowym cieście

Filet z kurczaka w majonezowym cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 61

Dodano:

Odsłon: 18775

Pyszna soczysta pierś z kurczaka idealna na obiad

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka, majonez, mąkę i przyprawy łączymy razem aby powstało coś w postaci sosu. Filety myjemy, dzielimy, trochę rozbijamy i wkładamy do sosu. Najlepiej aby mięso siedziało w sosie jakiś czas więc można zrobić go dzień wcześniej ale już po godzinie powinno być ok. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący olej kładziemy filety nie otrząsając zbyt bardzo z sosu. Smażymy powoli na złoty kolor. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń