Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w maladze

Filet z kurczaka w maladze

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 39

Przepis wart wypróbowania: "Filet z kurczaka w maladze"

Składniki

  • filet z kurczaka
  • sok z cytryny
  • łyżeczka miodu
  • szklanka malagi
  • 2 szklanki wywaru
  • puszka ananasów
  • łyżka płatków migdałowych
  • sól
  • listki melisy
  • pomarańcza
  • łyżka masła
  • łyżka żelatyny
  • białko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Sok z cytryny wymieszaj z miodem i solą. Marynatą natrzyj mięso i odstaw na godzinę. Następnie usmaż na maśle, przełóż do rondla i zalej winem oraz bulionem. Gotuj przez 60 min.

  2. Następnie mięso wyjmij, ostudź i pokrój w plastry. Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach zalewy z ananasa i wlej do wywaru. Białko roztrzep z 2 łyżkami soku z ananasa i również wlej do wywaru, zagotuj. Sklarowany wywar przecedź.

  3. Na spód półmiska wlej trochę wywaru. Wstaw do lodówki. Gdy stężeje, ułóż plastry mięsa, ananasa i pomarańczy. Zalej resztą galarety i odstaw do stężenia. Przed podaniem udekoruj melisą i płatkami migdałowymi.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń