Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy sposób na oryginalne przyrządzenie fileta z piersi kurczaka. Podajemy z ziemniaczkami i warzywami na parze.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Składniki
Filety dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek a następnie każdego przekrawamy wzdłuż aby otrzymać 4 filety. Następnie wkładamy na 5 min wszystkie filety do mleka przekręcamy aby nasiąkły mlekiem. Następnie w miseczce ścieramy ser mozzarela oraz dodajemy mąkę. Każdego fileta należy doprawić solą oraz pieprzem a następnie posmarować musztarda i obtoczyć w mące z serem.
Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni. Pieczemy ok 20 min jak tylko mięso zaczyna się rumienić z wierzchu. Pod koniec pieczenia na wierzchu układamy pomidorka i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z ziemniakami oraz warzywami na parzę.