Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w panierce

Filet z kurczaka w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 883

Dodano:

Odsłon: 735

Pyszne chrupiące kawałki kurczaka w panierce kukurydzianej.

Składniki

  • Filet z kurczaka 1 szt podwójny
  • Jajko 1 szt, trochę mleka
  • Płatki kukurydziane 1 szklanka
  • Sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie, papryka ostra
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na nieduże kawałki . Posypać przyprawami i odstawić na pół godziny do lodówki, aby przeszedł przyprawami.
    Jajko roztrzepać z mlekiem. Płatki kukurydziane lekko pokruszyć. Panierować kawałki kurczaka najpierw w jajku, później w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju.

    Podawać z frytkami, ryżem lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 grudnia 2017 No masz, dziś już kolejny przepis z płatkami ;)
Super, pycha ... polecam z płatkami z miodem i orzeszkami :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń