Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w sezamie

Filet z kurczaka w sezamie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2246 Ocena: 13735

Dodano:

Odsłon: 1626

Jest delikatny i super smaczny.

Składniki

  • filet z kurczaka podwójny 1 szt.
  • Biały sezam 4 łyżki
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżka
  • jajko 1 szt.
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso umyć, przekroić wzdłuż, natrzeć przyprawą i odstawić na godzinę. Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i panierować w sezamie. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron na rumiano. Podawać do drugiego dania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń