Do góry

Dodatki Przepis na:

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo-serowym

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo-serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 611

Dodano:

Odsłon: 468

Do tak przygotowanego mięsa w sosie wystarczy ugotować ryż, czy makaron jak kto woli i można w mniej niż 30 minut cieszyć się smacznym obiadem.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 150 g drobnych pieczarek
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki wody
  • sól i pieprz
  • 150 g serka topionego (kremowego lub grzybowego)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sos sojowy do smaku
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso podsmażamy przez chwilę na rozgrzanym oleju, po czym dodajemy posiekaną cebulę i pokrojone na ćwiartki pieczarki.

    Całość zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut.

    Następnie dodajemy pokrojony w kawałki serek topiony i mieszamy do czasu jego rozpuszczenia. Gotujemy do czasu, aż sos zrobi się nieco gęstszy.

    Pod koniec doprawiamy do smaku sosem sojowym i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń