Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8614

Dodano:

Odsłon: 600

Popularne fixy z torebek mogą być inspiracją dla dań, które przygotujemy bez ich udziału - tak było w tym przypadku:). Danie zrobimy dosłownie w 15-20 minut.

Składniki

  • 500g filetów z kurczaka
  • 500 ml śmietany 18%
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka czosnku niedźwiedziego
  • 1 łyżka lubczyku
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka oregano
  • sól, pieprz
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety, cebulę i czosnek. Smażymy do lekkiego zarumienienia. Po tym czasie wlewamy śmietanę, wsypujemy przyprawy, sól i pieprz. Dusimy 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń