Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka z kapustą

Filet z kurczaka z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 1152

Dodano:

Odsłon: 47582

Smaczne

Składniki

  • 5-6 porcji fileta z kurczaka
  • 5-6 plasrów żółtego sera
  • 1 mała główka kapusty
  • drobno posiekana natka pietruszki
  • 1 cebula
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • 3 łyżki keczupu
  • wegeta
  • pieprz
  • sół
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso rozbić i doprawić.Kapustę poszatkować, wymieszać z wegetą i pietruszką.Cebulę pokroić i poddusić.Majonez wymieszać z keczupem.Na spód blaszki wyłożyć kapustę, na nią dać cebulę podduszoną i rozłożyć filety.Na każdy płat mięsa dajemy plaster sera i smarujemy majonezem wymieszanym z keczupem.Piec w piekarniku .Jeżeli kapusta wypuściła za mało soku to należy trochę podlać wodą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wariatka122 05 kwietnia 2017 jaka kapusta pekińska zwykła czy ta do kanapek ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania78 21 lipca 2011 zgadzam sie z tym, że wspaniałe jest to danie;) daje 5

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gabi16 20 grudnia 2010 Tak filet daje surowy, zapiekam go około 40 minut,ale zależy też od wielkości.

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 20 grudnia 2010 Fajne, trochę jakby sałatka z gyrosa na ciepło. Filet daje się surowy ? Ile należy zapiekać i w jakiej temp ?

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń