Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka z pieczarkami i tartym serem

Filet z kurczaka z pieczarkami i tartym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 136

Filet z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem zapiekany w piekarniku z ziemniakami z wody z koperkiem

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dużego fileta przekroić na pół mniejszego zostawić w całości , można też je nieco rozbić tłuczkiem. Filety przyprawić solą i pieprzem .

  2. Tak przygotowane filety posmarować majonezem .
    Pieczarki ok. 25 dkg pokroić w plasterki i przesmażyć z cebulką, następnie rozłożyć na filecie .
    Żółty ser / ilość wg uznania / zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać na pieczarki.

  3. Blachę wyłożyć folią aluminiową , posmarować olejem i przełożyć na nią przygotowane filety . Zapiec w piekarniku w temp. 150 st. do lekkiego zrumienia się sera .
    Podawać z ziemniakami z wody z koperkiem i dowolną sałatką .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń