Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka ze szpinakiem i fetą

Filet z kurczaka ze szpinakiem i fetą

Autor: anika80

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 235

Dodano: 02.06.2011

Odsłon: 11222

Dużo roboty ale warto.

Składniki

  • filet z kurczaka, 1 podwójny
  • szpinak, 30-40 dag
  • ser typu feta, kilka kosteczek
  • śmietana 12%, 2 łyżki
  • olej do smażenia
  • pieprz i zioła, do smaku
  • Bułka tarta
  • jajka, 2 szt.
  • czosnek, 1 ząbek
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Farsz: świeży szpinak poszatkować, dusić na patelni aż woda odparuje, dodaj fetę, pamiętaj że jest słona nie dawaj za dużo, do tego śmietanka, poduś to chwilę na ogniu. Dodaj rozgnieciony czosnek.

  2. Rozbij mięso delikatnie, nałóż farsz do środka i zawiń ściśle w folię spożywczą, zrób z tego cukiereczka, schładzaj godzinę w lodówce, dzięki temu nie musisz związywać rolady sznurkiem

  3. Zrób panierkę z bułki tartej i jajek, rozgrzej na patelni olej, musi być bardzo gorący i układaj złączeniem do dołu, zmniejsz palnik i przykryj pokrywką, smaż do złotego koloru

  4. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i zapiekaj w naczyniu 20 minut, w zależności od wielkości rolady Podaję z młodymi ziemniaczkami i opiekanym kalafiorem Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 03 czerwca 2011 Bardzo fajny przepis,super podany no smakowicie wygląda.Pozdrawiam.Do podsmażania proponuję dodać odrobinę masła.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń