Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z Mimolette

Filet z Mimolette

Autor: MEGI110278

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 3930

Dodano: 04.08.2012

Odsłon: 4307

Zostało mi w lodówce kilka obeschniętych plasterków sera i... wyszła całkiem fajna obiado-kolacja ;-)

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 plasterki sera Mimolette
  • mąka,sól,olej,
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet umyć,odsączyć z wody i pokroić na 4 kotlety.Delikatnie rozbić,osolić i oprószyć mąką.Obsmażyć na gorącym oleju z jednej strony,a następnie z drugiej,ale na wierzch położyć kawałki sera i przykryć pokrywką.Zmniejszyć gaz na minimum i poczekać kilka minut,aż ser się rozpuści...

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 05 sierpnia 2012 Mimolette (Frico) to ser półtwardy z mleka krowiego,pasteryzowanego.Barwiony jest naturalnym barwnikiem i stąd intensywny pomarańczowy kolor.W smaku jest lekko słodki-owocowy.
Polecam skosztować ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 05 sierpnia 2012 Witaj , napisz prosze co to jest za serek Mimolette - ja nie wiem .Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń