Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z mintaja w panierce z sezamem

Filet z mintaja w panierce z sezamem

Autor:

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 5565

Dodano:

Odsłon: 7225

Filet z mintaja w panierce z sezamem idealna rybka do ziemniaczków i surówki z kiszonej kapusty

Składniki

  • 4 filety z mintaja
  • bułka tarta
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki sezamu
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety z mintaja rozmrażamy i dokładnie osuszamy. Każdego fileta solimy i pieprzymy. Do jednej miski wbijamy jajko obtaczamy w nim fileta a następnie w drugiej misce mieszamy bułkę tartą, słodką paprykę oraz sezam i również obtaczamy rybę. Smażymy na oleju. Podajemy z ziemniaczkami i dowolną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 listopada 2017 Wchodzę, patrzę, a tu moja ulubiona rybka ;)
Mintaj w takim wydaniu smakuje wybornie :)
Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń