Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z piersi indyka z kapustą kwaszoną

Filet z piersi indyka z kapustą kwaszoną

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 104

Proste w zrobieniu, szybkie, sycące

Składniki

  • -0,5 kg mięsa z piersi indyka
  • -1 duża cebula
  • -4 ząbki czosnku
  • -80g makaronu rurki pełnoziarnistego
  • -300g kapusty kwaszonej
  • Przyprawy
  • -rozmaryn suszony
  • -liść lubczyku suszony
  • -zioła prowansalskie suszone
  • -natka pietruszki suszona
  • -koperek suszony
  • -pieprz czarny
  • - przyprawa do kurczaka ziołowa
  • -majeranek suszony
  • -rosół z kury w proszku
  • -warzywko
  • -olej kokosowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyj i pokrój mięso w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym (nie sól). Ugotuj makaron według opisu na opakowaniu (bez soli). Kapustę kwaszoną wrzuć do garnka i podgotuj 15 minut, do gotującej się kapusty dodaj rozmaryn (ilość według uznania). Posiekaj cebulkę, czosnek podsmaż na patelni z olejem kokosowym do zeszklenia (nie sól). Gdy wszystkie składniki będą gotowe przełóż do garnka z niewielka ilością wody. Dodaj resztę przypraw (ilość według uznania) i podduś ok 10 min (nie sól)

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń