Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z serem pleśniowym"
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 29
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 57
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20950
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 29
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 57
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20950
Składniki
Filety z kurczaka opłukać, dokładnie osuszyć. W każdym wyciąć głęboką kieszeń, powtykać kawałki sera pleśniowego (może być z niebieską pleśnią, np. lazur, lub po prostu camembert) oraz listki szałwii. Filety owinąć plasterkami boczku.
Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, pokroić na połówki. Tymianek i bazylię opłukać, osuszyć, posiekać. W brytfance rozgrzać olej. Zrumienić na nim mięso. Oprószyć solą i pieprzem. Dołożyć pieczarki, smażyć przez chwilę, czasem zamieszać. Wsypać ryż. Wlać białe wino oraz bulion. Doprawić solą i pieprzem. Posypać posiekanymi ziołami.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175oC. Piec około 20 minut. Tuż przed końcem pieczenia polać kremową śmietaną. Danie wyłożyć na półmisek. Dokoła rozłożyć odsączone gruszki udekorowane żurawinową konfiturą. Ozdobić świeżymi ziołami.Źródło: Życie na gorąco