Do góry

Przekąski Przepis na:

Filet zanurzony w cieście naleśnikowym.

Filet zanurzony w cieście naleśnikowym.

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 780

Dodano: 29.03.2018

Odsłon: 3358

Fajna kompozycja fileta drobiowego otulonego ciastem naleśnikowym. Tak przyrządzone polędwiczki można podać jako przekąskę i nie tylko.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • ½ szk. mleka
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 10 dag sera żółtego
  • Trochę papryki konserwowej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki.
    2. Do miski wbijamy jajka.

  2. 3. Wsypujemy mąkę.

  3. 4. Dolewamy mleko.

  4. 5. Wyrabiamy ciasto łyżką.

  5. 6. Paprykę kroimy w paseczki drobne i dokładamy do ciasta.

  6. 7. Szczypiorek siekamy i również dodajemy do ciasta.

  7. 8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do miski.

  8. 9. Mięso solimy i dodajemy przyprawę do kurczaka.

  9. 10. Fileta przekładamy do ciasta i wszystko razem mieszamy.

  10. 11. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  11. 12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 marca Yyyyyyyy ;) Takie "rzeczy" to ja lubię :) Super chrupiące i pyszne :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń