Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filety drobiowe w płaszczyku"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1056
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 47
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1056
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 47
Składniki
Mięso myję, starannie osuszam na papierowym ręczniku. Dzielę je na 4 kawałki. Każdy oprószam z obu stron solą oraz pieprzem. Opłukaną i osuszoną natkę pietruszki, orzechy włoskie, pestki słonecznika, obrane ząbki czosnku, oliwę z oliwek oraz ocet balsamiczny miksuję w blenderze na dość jednolitą papkę. Powstałą masą nacieram mięso z obu stron.
Przygotowane w ten sposób kawałki kurczaka układam w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu rozkładam grube plastry mozarelli.
Piekarnik rozgrzewam do 190 st. Wkładam naczynie z kurczakiem. Piekę 45 minut. W razie, gdyby wierzch zaczynał zbyt szybko rumienić się, proponuję przykryć filety kawałkiem folii aluminiowej (matową stroną do góry) i zdjąć ją 5 min przed końcem pieczenia.Źródło: Tina