Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 10
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7964
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 10
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7964
Składniki
Filety kurczaka oprószyłam solą, papryką ostrą i pieprzem, odłożyłam na pół godziny do lodówki. Posiekałam 4 ząbki czosnku, podsmażyłam na oliwie z oliwek i kiedy był tuż przed zrumienieniem, zdjęłam go z patelni. Filety kurczaka obtoczyłam w mące i wrzuciłam na oliwę (z aromatem czosnku). Na małym ogniu w szklance mleka rozpuściłam 4 łyżeczki miodu. Kiedy fileciki się podrumieniły, wlałam mleko z miodem i smażyłam bez przykrycia, aby sos zgęstniał. Podałam z ryżem, wymieszanym z masłem, posiekaną drobno papryką czerwoną, cebulą i kukurydzą. Pyszne!!!