Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety kurczaka w miodzie

Filety kurczaka w miodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6202

Dodano:

Odsłon: 17780

Naprawdę pyszne!

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety kurczaka oprószyłam solą, papryką ostrą i pieprzem, odłożyłam na pół godziny do lodówki. Posiekałam 4 ząbki czosnku, podsmażyłam na oliwie z oliwek i kiedy był tuż przed zrumienieniem, zdjęłam go z patelni. Filety kurczaka obtoczyłam w mące i wrzuciłam na oliwę (z aromatem czosnku). Na małym ogniu w szklance mleka rozpuściłam 4 łyżeczki miodu. Kiedy fileciki się podrumieniły, wlałam mleko z miodem i smażyłam bez przykrycia, aby sos zgęstniał. Podałam z ryżem, wymieszanym z masłem, posiekaną drobno papryką czerwoną, cebulą i kukurydzą. Pyszne!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nelinka 01 stycznia 2011 Oj ! ktos sie nastawił minusowo , može w nowym roku bedzie lepiej.??
Zrobiłam filety z kurczaka na miodzie , był PYSZNY. Dziekuje.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nelinka 01 stycznia 2011 Ktos sie nastawił minusowo.Može w Novym roku bedzie inaczej ?
A ja zrobiłam kurczaka na miodzie , był PYSZNY.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 20 grudnia 2010 jeśli smakuje tak jak wygląda to ja dziękuję :-( jak zwykle (u ciebie): sam pomysł i opis przygotowania tego "dania" - perełka :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nero78 20 grudnia 2010 Wyglądają przeapetycznie, aż ślinka cieknie :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń