Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filety otulone szynką"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 150
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 150
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki z gałązek. Filety umyj, wytrzyj do sucha. Posyp solą oraz pieprzem, lekko wetrzyj przyprawy.
Owiń listkami bazylii oraz plasterkami szynki. Na patelni rozgrzej oliwę. Włóż filety w szynce.
Smaż je około 10 minut. Od czasu do czasu obracaj, aby mięso zrumieniło się ze wszystkich stron.
Filety zdejmij z patelni, trzymaj w cieple, by nie wystygły. Czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia mięsa.
Dodaj pomidory, podlej bulionem. Duś ok. 5 minut. Jarzynkę z pomidorów podawaj jako dodatek do mięsa.
Udekoruj odłożoną bazylią. Jako dodatek polecamy ryż.Źródło: Naj