Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety pieczone z kapustą

Filety pieczone z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1087

Dodano:

Odsłon: 8077

Można przygotować wcześniej, jest bardzo pożywne, smaczne i mało pracochłonne.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet umyć, pokroić na mniejsze kawałki, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić do lodówki

  2. Kapustę jeśli za kwaśna zalać zimną wodą, przelać na sito, pokroić.

  3. Naczynie żaroodporne, lub rondel posmarować olejem, wyłożyć kapustę, posypać przyprawą do bigosu, polać keczupem (dosyć dużo), na to wyłożyć kawałki kurczaka. Wstawić do gorącego piekarnika (180-200") na ok godzinę. Podawać z ziemniakami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 14 lutego 2012 Coś nietypowego, oryginalnego, do ulubionych.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 14 lutego 2012 O, coś dla mnie - kurczak i kapusta kiszona, do tego mało pracochłonne, super

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń