Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filety rybne w boczku"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 772
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 67
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 772
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 67
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Listki rukoli i szpinaku przebierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz w wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Natkę umyj, oderwij listki, posiekaj.
Na dużej i głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, krótko przesmaż. Gdy zacznie zmieniać kolor, dodaj szpinak oraz rukolę. Szybko przesmaż razem, zdejmij z ognia.
Ryby spraw, opłucz starannie, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem. W środek każdej tuszki włóż porcję cebuli z rukolą i szpinakiem (jeśli kupiłaś filety, ponacinaj je, tworząc kieszenie). Każdą rybę (lub filet) owiń boczkiem, zepnij wykałaczką lub obwiąż.
Na patelni rozgrzej resztę oleju. Opiecz ryby z każdej strony, zdejmij z patelni. Do pozostałego na patelni tłuszczu wlej białe wino, chwilę ogrzewaj, na koniec wmieszaj masło. Sos dopraw solą i pieprzem, włóż ryby. Ogrzewaj 2 min. Dekoruj pomidorkami.Źródło: Świat kobiety