Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety rybne w occie z dodatkiem papryki i cebuli to smaczne danie lub przekąska imprezowa, które możemy /a nawet powinniśmy/ przygotować co najmniej dzień wcześniej.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Składniki
Przygotowujemy zalewę: do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier, sól, ziele angielskie, liście laurowe oraz pieprz. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Paprykę kroimy w kostkę i razem z cebulą dodajemy do zalewy octowej, zagotowujemy i gotujemy ok. 5 min. Odstawiamy by zalewa lekko przestygła. Filety rybne /jeśli są mrożone najpierw rozmrażamy/ oprószamy solą, pieprzem i mieloną papryką a następnie obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy filety z obu stron na złoty kolor. W naczyniu układamy filety rybne przekładając papryką i cebulą z zalewy, na koniec wlewamy zalewę. Odstawiamy do lodówki na co najmniej dobę.