Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety w maślance z krakersami

Filety w maślance z krakersami

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 58

Dodano:

Odsłon: 157

Namaczanie kurczaka w maślance to idealny sposób na to, aby był on miękki i by mięso nie było suche.

Składniki

  • 3 -4 filety z kurczaka
  • 2 szklanki maślanki
  • 3 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki masła
  • Krakersy
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety umyć, przeciąć wzdłuż, przyprawić solą i pieprzem. Maślankę wlać do miski i dodać ketchup. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Włożyć filety. Odstawić do lodówki na godzinę.

  2. Krakersy pokruszyć i wsypać do drugiej miski lub głębokiego talerza. Namoczone filety dokładnie obtoczyć w krakersowej panierce lekko dociskając by nie odpadła.

  3. Filety ułożyć w brytfance lub blaszce i podlać rozpuszczonym masłem. Całość piec w 180 stopniach przez około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń