Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety w orzechowej panierce

Filety w orzechowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 1188

Dodano:

Odsłon: 85

Pyszna alternatywa dla tradycyjnego niedzielnego obiadku. Proste, szybkie a inne danie. Polecam!

Składniki

  • filety drobiowe
  • ochechy włoskie
  • mleko
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól himalajska, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety drobiowe oczyszczamy, porcjujemy i lekko rozbijamy . Obsypujemy solą (u mnie himalajską) i pieprzem.
    Orzechy ścieramy w młynku i mieszamy ze odrobina bułki tartej. Dla wzmocnienia smaku orzechowego zamiast mielić wszystko możemy część orzechów drobniutko posiekać.
    Jako roztrzepujemy, dodajemy odrobinę mleka oraz mąki i mieszamy do jednolitej konsystencji.

  2. Filety tradycyjnie panierujemy w masie jajecznej a następnie wiórkach orzechowych i smażymy na patelni.
    Uwaga! Panierka orzechowa jest bardzo mało wydajna, lepiej przygotować większą ilość.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń