Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety z gęsi w cieście"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1793
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 262
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 743
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1793
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 262
Składniki
Filety oczyść i natnij w kilku miejscach. Posyp przyprawą do drobiu i na rozgrzanym oleju obsmaż z każdej strony. Następnie podlej mięso małą ilością bulionu i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190 °C przez ok. 60 minut.
Podczas pieczenia polewaj sosem. Miękkie piersi wyjmij z rondelka i jeszcze ciepłe obtocz w ziołach. Kiedy ostygną, pokrój na grubsze plastry. Ciasto rozwałkuj i pokrój w kwadraty. Na środku każdego z nich połóż kawałek mięsa i zwiń.
Następnie przenieś je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj jajkiem i posyp sezamem. Piecz w piekarniku w 200 °C do przyrumienienia.Źródło: Na żywo