Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z kurczaka faszerowane szynką parmeńską, gorgonzolą i gruszką

Filety z kurczaka faszerowane szynką parmeńską, gorgonzolą i gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 382 Ocena: 5697

Dodano:

Odsłon: 339

Zapraszam na filety z kurczaka z pysznym farszem. Słodki smak gruszki pasuje do intensywnej w smaku gorgonzoli.

Składniki

  • 2 duże filety z kurczaka
  • 150g sera gorgonzola
  • 100g tartej mozzarelli
  • 1 nieduża gruszka
  • 100g szynki parmeńskiej
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gruszkę kroimy w kostkę, gorgonzolę rozgniatamy, szynkę parmeńską siekamy. Mieszamy z mozzarellą do dokładnego połączenia składników.

  2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Przyprawiamy przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie przygotowanym farszem. Spinamy wykałaczkami tak by farsz nie wypadł.

  3. Filety maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy chwilę na rozgrzanym oleju z dwóch stron, do zarumienienia. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego, pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 09 sierpnia Gruszka i ser pleśniowy... mniam :) Pyszne połączenie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń