Do góry

Dania główne Przepis na:

filety z kurczaka po hiszpańsku

filety z kurczaka po hiszpańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3755

Dodano:

Odsłon: 15288

pyszne danie, o wyjątkowym smaku

Składniki

  • Panierka:
  • 4 łyżki mąki
  • łyżka czosnku w proszku
  • łyżka papryki w proszku
  • łyżka pieprzu
  • łyżka wegety
  • potrawka:
  • 0,5 kostki margaryny
  • 2 cebule
  • 15 dag szynki
  • 3 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów
  • wegeta
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • 3 woreczki ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 kg filetu z kurczaka
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filety umyć i przekroić wzdłuż , PANIERKA: Mąkę , paprykę , pieprz i wegetę, czosnek w proszku wymieszać razem i obtoczyć filety, roztopić margarynę i podsmażyć filety z obu stron na złoto, wyłożyć je na talerz, na tłuszczu z filetów usmażyć pokrojoną cebulkę , potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę, szynkę i dusić na wolnym ogniu, wsypać pomidory i to gotować 10 minut na małym ogniu.

  2. ułożyć na warzywach filety i jeszcze trochę dusić razem, na koniec dodać roztarty czosnek i doprawić do smaku,

  3. ugotować ryż, podawać kulkę ryżu , filet z potrawką i w koło ryżu udekorować kukurydzą, posypać zieleniną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 04 sierpnia 2010 Bardzo chętnie wypróbuje to danie. Wygląda apetycznie i elegancko.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń