Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety z kurczaka po włosku"
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6858
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6858
Składniki
Czas przygotowania: 40 minut. 1 porcja: 340 kcal. Cena porcji: 3,60 zł
Mięso opłucz, osusz. Każdy filet rozetnij na płat. Tak przygotowane piersi kurczaka natrzyj solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz ostrą i słodką mieloną papryką. Przykryj folią, włóż do lodówki.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Połowę boczku pokrój w kosteczkę, wysmaż go na chrupko na suchej patelni. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż jeszcze chwilę. Zdejmij z ognia.
Suszone pomidory posiekaj. Wymieszaj z boczkiem podsmażonym z cebulką i czosnkiem. Rozłóż na mięsie. Zwiń. Owiń resztą boczku, zepnij wykałaczkami, by roladki nie rozpadły się podczas smażenia.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki, smaż 12 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie ze wszystkich stron. Podawaj z surówką oraz ziemniakami z wody.Źródło: Tina