Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej

Filety z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 356 Ocena: 5211

Dodano: 06.06.2018

Odsłon: 460

Szynka szwarcwaldzka to mocno wędzona, surowa szynka, pokrojona w długie, cienkie plastry. Owinięte nią filety zyskały nowy smak:). A przepis jest banalny.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • sól, pieprz, papryka słodka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety kroimy na nieduże, podłużne kawałki. Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Każdy kawałek owijamy szynką szwarcwaldzką.

  2. Kawałki kurczaka w szynce układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 czerwca Pyszne jedzonko i choć to już późna pora, to powie szczerze, że jeszcze bym się skusił na tego kurczaczka xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń