Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z kurczaka w warzywach

Filety z kurczaka w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 156 Ocena: 1745

Dodano:

Odsłon: 613

Smaczne i sycące danie obiadowe.

Składniki

  • 3 filety z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 8-10 pieczarek
  • 1 cebula
  • 2-3 marchewki
  • 1 por
  • 1 pęczek pietruszki
  • 200 g makaronu razowego świderki
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra , bazylia, oregano
  • 3-4 łyżki oleju kujawskiego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety umyć i pokroić na kawałki. Podsmażyć w rondlu z przyprawami. Dodać umyte, obrane i pokrojone warzywa. Marchewki (starte na tarce o dużych oczkach) dodać pod koniec duszenia. Często mieszać. Dusić do miękkości mięsa i warzyw.

  2. Ugotować makaron świderki (w osolonej wodzie) według przepisu na opakowaniu. Świderki dodać do mięsa i warzyw. Wymieszać i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń