Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Częste danie w moim domu w okresie grzybobrania.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 360
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 419
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 360
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 419
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 750
Składniki
Sposób przygotowania Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić na cztery części i rozbić. Osolić, oprószyć mąką i usmażyć na silnie rozgrzanym smalcu. Przełożyć mięso do rondla, podlać połową szklanki wody i dusić pod przykryciem. W pozostałym tłuszczu usmażyć cebulę z grzybami , włożyć do mięsa razem z przyprawami. Dusić do miękkości uzupełniając stopniowo odparowaną wodę. Potrawę możemy zaciągnąć śmietanką.