Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z kurczaka z pieczarkami

Filety z kurczaka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6579

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Filety z kurczaka z pieczarkami"

Składniki

  • 3 duże pojedyncze filety z kurczaka
  • 3 duże lub 6 małych plasterków żółtego sera
  • 6 średnich pieczarek
  • pół strąka papryki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • ok. szklanki mąki (ciasto musi być dosyć gęste)
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • tymianek
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka rozbij przez folię, aby nie uszkodzić mięsa. Pieczarki obgotuj w osolonej wodzie, odsącz i ostudź. Pokrój paprykę na 3 kawałki.

  2. Każdą porcję obsyp przyprawami. Na środek połóż ser, kawałek papryki i pieczarki. Zwiń ściśle płat mięsa w rulonik.

  3. Zmiksuj razem mąkę, mleko, jajka. Przypraw solą oraz dowolnymi ziołami. Ruloniki zanurzaj w cieście. Kładź na rozgrzany olej. Smaż na wolnym ogniu na złoty kolor. Odsącz filet z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

  4. Joanna Tokarz z Ptaszkowa

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń