Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety z kurczaka ze szpinakiem"
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 68
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 126
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 68
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 126
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz. Każdy natrzyj solą, oprósz pieprzem i natnij wzdłuż. Uważaj, by nie przeciąć mięsa do końca. Odłóż w chłodne miejsce. Szpinak przełóż na sitko, pozostaw go tak, aż rozmarznie i ocieknie.
Szalotkę oraz ząbki czosnku obierz, posiekaj. Zeszklij na łyżce rozgrzanego masła. Potem dołóż szpinak, smaż razem jeszcze przez minutę. Farsz szpinakowy przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Włóż po porcji szpinaku w nacięcia w mięsie. Brzegi filetów zepnij wykałaczkami. Na patelni rozgrzej olej z pozostałym masłem. Włóż filety. Szybko zrumień je z obu stron. Potem przełóż do żaroodpornej formy.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz około 30 minut, aż wierzch filetów będzie rumiany oraz chrupiący.
Czas przygotowania: 60 minut. 1 porcja: 295 kcal. Cena porcji: 4,35 złŹródło: Tina